Kuchenne rewolucje (10/14)
W skrócie
Krystyna przejęła restaurację Zorba po mężu, który prowadził tam pizzerię. Niedługo później na skutek zmian w życiu osobistym właścicieli prowadzenie biznesu spoczęło na barkach przyjaciółki rodziny.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler po raz kolejny pomaga właścicielom restauracji w rozwiązaniu ich problemów. Kulinarna ekspertka doskonale wie, ile pracy wymaga prowadzenie własnego lokalu, zna też drogę prowadzącą do sukcesu. Widzowie przekonają się, jaką krytykę należy przyjąć, jakich zmian dokonać oraz o czym szczerze porozmawiać - by rewolucja została zaakceptowana.
Krystyna przejęła restaurację Zorba po mężu. Wcześniej prowadził tam pizzerię. Pod wpływem sukcesu, jaki odniósł ten biznes, postanowił zamienić go w pełnoprawny lokal. Żona była temu przeciwna, ponieważ zdawała sobie sprawę, że pomysł jest ryzykowny i wymaga mnóstwa pracy. Para wspólnie ustaliła profil restauracji - zamierzali podawać kuchnię grecką, której brakowało w Tychach. Jednak niedługo później Krystyna urodziła przedwcześnie, a jej partner wyjechał do innego miasta. Prowadzenie biznesu spoczęło na barkach Emilii, menadżerki i przyjaciółki rodziny. Wyszukiwała przepisy, układała menu, zajęła się wystrojem wnętrza. To ostatnie najczęściej stawało się przedmiotem sporu obu pań. Krystyna kwestionowała każdą decyzję Emilii dotyczącą wyposażenia oraz dekoracji. Pod nowymi rządami lokal miał coraz gorsze wyniki finansowe. Gdy stan dziecka właścicielki uległ poprawie, zaangażowała się w pracę nad polepszeniem sytuacji Zorby. Niestety, obecnie pomóc może jedynie Magda Gessler.