To je Borowicz. Podróże ze smakiem (1)
W skrócie
Prowadzący odwiedza najdalej wysuniętą na północ wyspę archipelagu Hebrydy - Barrę. Przyrządza karminadle. Chociaż nazwa tej potrawy jest związana z kuchnią śląską, danie zyska szkocki akcent.
Oglądaj w telewizji
Opis
Pochodzący ze Śląska Adam Borowicz jest wielkim pasjonatem gotowania. Uwielbia podróżować i odkrywać nowe smaki. Na swoim vlogu, który zyskuje coraz większą popularność, zaraża innych swoją pasją. W nowym programie podróżniczo-kulinarnym kucharz odwiedzi, m.in.: Szkocję, Walię i Irlandię. Zwiedzi lokalne targi i drogie restauracje. Pozna mieszkańców, ich regionalne produkty i kulinarne tajemnice, pokaże niezwykłe miejsca, zabytki i przyrodę.
Prowadzący odwiedza najdalej wysuniętą na północ wyspę archipelagu Hebrydy - Barra, leżącą u zachodniego wybrzeża Szkocji. Tam przyrządzi karminadle. Chociaż nazwa tej potrawy jest związana z kuchnią śląską, danie zyska zupełnie nowy, szkocki akcent.