Magazyn rolniczy: Sięgnij po wołowinę
W skrócie
Cykl dwunastu skierowanych do konsumentów odcinków, którego celem jest doprowadzenie do wzrostu spożycia wołowiny w Polsce. Misja programu opiera się na promowaniu polskiego mięsa tego typu.
Oglądaj w telewizji
Opis
Twórcy programu prezentują kolejne etapy tworzenia produktów spożywczych. Sprawdzają m.in. jak powstają sery, wędliny, przetwory i soki. Przy okazji szukają różnic w produkcji żywności konwencjonalnej i ekologicznej.
Cykl dwunastu skierowanych przede wszystkim do konsumentów odcinków edukacyjnych, którego celem jest doprowadzenie do wzrostu spożycia wołowiny w Polsce. Misja programu opiera się na promowaniu polskiego mięsa tego typu, a także przekazywaniu widzom ważnych informacji na temat tego, dlaczego wołowina powinna być częściej spożywana, jak ją świadomie wybierać i odpowiednio przyrządzać. Mięso wołowe jest bowiem wyjątkowo wartościowe.