Naturalnie na zdrowie (5)

magazyn kulinarny Polska 2018  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Jarmuż zawiera więcej witaminy C niż cytryna. Jego spożywanie dobrze wpływa na pamięć, oczy i może chronić przed nowotworami. Sok z brzozy wzmacnia odporność. Pokrzywa to źródło żelaza.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Agnieszka Cegielska zachęca do korzystania z niezwykłej mocy darów natury. Wśród nich znajduje się pigwa, która uchroni przed przeziębieniem, oraz dynia - warzywo młodości i pięknej cery. Widzowie dowiedzą się, z jakich powodów warto jeść niepaloną kaszę gryczaną, oraz dlaczego Agnieszka uwielbia buraki.

Agnieszka Cegielska zaprezentuje składniki, które mają w sobie niezwykłą moc. Jarmuż zawiera więcej witaminy C niż cytryna, a wapnia więcej niż znajduje się w mleku. Jego spożywanie dobrze wpływa na pamięć, oczy i może chronić przed nowotworami. Sok z brzozy to eliksir zdrowia, który wzmacnia odporność. Z kolei ostropest plamisty nie tylko pięknie wygląda w ogrodzie. Warto wprowadzić do diety zarówno ziarna, jak i olej pozyskiwany z tej rośliny. Pokrzywa jest nieocenionym źródłem żelaza. Dodatkowo jest bardzo smaczna i doskonale sprawdzi się też w domowych kosmetykach. Widzowie poznają też właściwości oleju z wiesiołka.

Twórcy

Ładuję...