Gwiazdy od kuchni (8)
W skrócie
Rafał Rutkowski pokaże, jak otwierać ostrygi i z czym je jeść. Podzieli się przepisem na śledzia z cebulą i żurawiną. Na deser podana zostanie beza z wiśniami i ajerkoniakowym nadzieniem.
Oglądaj w telewizji
Opis
Katarzyna Bosacka podpatrzy, co gotują ulubieńcy z pierwszych stron gazet. Zapyta ich o kulinarne wspomnienia z rodzinnego domu, z podróży, o anegdoty i ciekawostki związane z gotowaniem. Prowadząca zaprasza aktorów, dziennikarzy i prezenterów i razem z nimi przygotowuje posiłki, doradza im i wymienia się sprawdzonymi, doskonałymi przepisami. Kolejny sezon ,,Gwiazd od kuchni" to kolejna porcja niespodzianek. Robert Biedroń uwierzy, że gotowanie jest OK, Małgorzata Foremniak będzie namawiała Kasię Bosacką do gotowania zgodnie z zasadami kuchni pięciu przemian. Widzowie poznają też kulinarne fascynacje Ewy Gawryluk, która przygotuje babkę ziemniaczaną
Kiedyś Rafał Rutkowski zajadał się tostami z serem i szynką i parówkami z musztardą. Dziś, za sprawą żony, preferuje bardziej wyszukaną kuchnię, na przykład ostrygi. Bohater odcinka pokaże Kasi, jak je otwierać i z czym najlepiej je spożywać. Sięgnie też po przepis z kuchni szwedzkiej - na śledzia z cebulą i żurawiną. Na deser podana zostanie beza z wiśniami i ajerkoniakowym nadzieniem.