Akcja: Restauracja! (7)
(Restaurant: Impossible)
W skrócie
Robert Irvine diagnozuje problemy restauracji, które przestały być rentowne. Zmienia wnętrze lokalu oraz menu. Próbuje przekonać właścicieli, by kupowali lepsze jakościowo produkty.
Oglądaj w telewizji
Opis
Robert Irvine, amerykański kucharz i restaurator, diagnozuje problemy restauracji, które przestały być rentowne i odwiedzane przez klientów. Wynik sprawdzianu zostaje przedstawiony właścicielom i personelowi. Następnie wnętrze lokalu jest porządkowane oraz urządzane na nowo tak, by stało się bardziej komfortowe, nowoczesne, a przede wszystkim - atrakcyjne dla gości. Robert Irvine zmienia też menu - ogranicza je do kilkunastu pozycji. Ponadto próbuje przekonać restauratorów do tego, by kupowali lepsze jakościowo produkty, uczy ich zasad marketingu i działań PR-owskich. Podejmie współpracę z personelem, często zmieniając zakres ich obowiązków. Wszystko to w zaledwie kilka dni i przy ograniczonym budżecie.