Okrasa łamie przepisy: Kuchnia warmińsko-mazurska

magazyn kulinarny Polska  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Karol przybywa w okolice Szczytna. Nie zabraknie więc potraw ze świeżych ryb. Prowadzący przedstawi swoje propozycje dań, które spodobają się tym, którzy nie przepadają za rybami ze względu na ości.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Tym razem Karol Okrasa przybywa w okolice Szczytna w województwie warmińsko-mazurskim. Nie zabraknie potraw ze świeżych ryb z mazurskich jezior. Prowadzący przedstawi swoje propozycje dań, które spodobają się tym, którzy nie przepadają za rybami ze względu na ości. Gościem programu będzie szef kuchni z Włoch - Perugii Giancarlo Polito. Razem z Karolem będą przygotowywać potrawy na płycie lotniska Olsztyn Mazury w Szymanach oraz nad brzegiem jeziora w Szczytnie.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...