Smaki Agaty: Bakłażan z dynią i pieczonymi boczniakami (4)
W skrócie
Agata Wojda szczegółowo opowiada o poszczególnych elementach każdej potrawy; doradza, czym kierować się podczas doboru składników. Zawsze udziela też wskazówek co do sposobu podania potrawy.
Oglądaj w telewizji
Opis
Agata Wojda, szef kuchni Hotelu Bellotto, z wykształcenia jest muzykolożką i skrzypaczką. Gotowaniem zajęła się już po studiach i szybko zaczęła odnosić w tej dziedzinie znaczące sukcesy. W polskiej edycji prestiżowego przewodnika kulinarnego Gault&Millau została uznana za jedną z najlepszych szefowych kuchni w kraju. W swoim programie zabiera widzów w podróż po wykwintnych smakach. Szczegółowo opowiada o poszczególnych elementach każdej potrawy; doradza, czym kierować się podczas doboru składników. Krok po kroku tłumaczy, w jaki sposób przygotowywać dania, by przypadły one do gustu nawet największym smakoszom. Zawsze udziela też wskazówek co do sposobu podania potrawy. Prezentowane przez nią przepisy są nie tylko smaczne czy zdrowe, ale i proste w przygotowaniu.