Bez planu (2/6)

program rozrywkowy Polska 2017  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Tym razem Hanna Lis zabierze widzów do Lizbony. Aby zaspokoić pierwszy głód, dziennikarka uda się na 'targ', mieszczący pod swym dachem każdy rodzaj restauracji, jaki można sobie zamarzyć.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

To już druga kulinarna podróż Hanny Lis. Dziennikarka najchętniej kosztuje dań przygotowywanych na ulicy i odwiedza małe restauracje i jadłodajnie, które chcą dogodzić gustom tubylców, a nie turystów. Zagląda też na zaplecza lokali i stara się poznać sekrety miejscowych kucharzy. Rozmawia również z dostawcami produktów oraz sprawdza, w jaki sposób powstają tradycyjne sery i wędliny. Interesują ją nie tylko miejscowe specjały, ale także kultura i historia każdego kraju, chętnie dołącza więc do obchodów lokalnych świąt i uroczystości.

Tym razem Hanna Lis zabierze Lizbony. By zaspokoić pierwszy głód, dziennikarka uda się na "targ", mieszczący pod swym dachem każdy rodzaj restauracji, jaki można sobie zamarzyć. Na początek przyjdzie się jej zmierzyć z obraniem najdroższych na świecie owoców morza - percebes. Kolejnym przystankiem na kulinarnej mapie miasta będzie restauracja przyjaciela Hanny, Miguela, który pojawił się w poprzednim sezonie programu. Lokal nie należy wyłącznie do Miguela, ale również do jego 10 wspólników. Później prowadząca uda się do rybnej restauracji łączącej kuchnię portugalską i japońską. Podróż stylowej kobiety nie może obejść się bez zakupów. Prezenterka zwita więc do butiku rozchwytywanej i dzielącej swój czas między Lizbonę a Paryż projektantki, Fatimy Lopes. Po tych przyjemnościach skorzysta z kąpieli w 16-stopniowym oceanie i wysłucha kameralnego koncertu fado.

Ładuję...