Okrasa łamie przepisy: Skarb mazurskich jezior

magazyn kulinarny Polska  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Karol Okrasa zatrzymuje się nad Jeziorakiem. Przyrządza kotlety z ziemniaków i szynki szwarcwaldzkiej z burakami i wędzonym węgorzem oraz zapiekankę z kapusty, wędzonego węgorza i puree z ziemniaków.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa zatrzymuje się nad najdłuższym jeziorem w Polsce, Jeziorakiem. Tam przygotowuje dania z wędzonego węgorza, który uznawany jest za największy skarb mazurskich jezior. Mistrz kuchni dzieli się przepisami m.in. na kotlety z ziemniaków i szynki szwarcwaldzkiej z sałatką z buraków i wędzonym węgorzem, a także na zapiekankę z różnych rodzajów kapusty, wędzonego węgorza i puree z ziemniaków.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...