Okrasa łamie przepisy: Różne oblicza kaczki

magazyn kulinarny Polska  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Karol dzieli się przepisami na dania z kaczki, jednego z polskich przysmaków narodowych. Przygotowuje hamburgery z tego mięsa z kaszą, podane na pieczonych plackach żytnich oraz kaczy bigos.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol dzieli się przepisami na dania z kaczki, jednego z polskich przysmaków narodowych. Przygotowuje hamburgery z kaczego mięsa z kaszą, podane na własnoręcznie upieczonych na blasze plackach żytnich, zapiekany w glinianym naczyniu kaczy bigos, a także kebaby z kaczki, z cebulą i papryką, podane w pszennych tortillach z ostrym sosem.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...