Okrasa łamie przepisy: Rewolucja gazowa w kuchni

magazyn kulinarny Polska  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Prowadzący odwiedza Górowo Iławeckie, gdzie znajduje się zamieniona w muzeum stara gazownia. Omawiając rewolucję techniczną w kuchni, przygotowuje pieczone polędwiczki wieprzowe ze słoninką.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol odwiedza Górowo Iławeckie, gdzie znajduje się zamieniona w muzeum stara gazownia. Omawiając rewolucję techniczną w kuchni, Okrasa przygotowuje pieczone polędwiczki wieprzowe ze słoninką podane z kaszą pęczak z grzybami i sosem z zielonego pieprzu oraz marynowane w powidłach śliwkowych polędwiczki, smażone na sposób orientalny z zielonym groszkiem i jarmużem.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...