Sztuka codzienności: Smak
(The Art of: Taste)
W skrócie
Tęczowe fasolki Jelly Belly są robione wyłącznie z naturalnych składników. Biją na głowę konkurencję. W Los Angeles urządzono wystawę prac inspirowanych sosami tapatio oraz sriracha.
Oglądaj w telewizji
Opis
Autorzy dokumentu zmieniają definicję sztuki i udowadniają, że piękno nie kryje się wyłącznie w obrazach i rzeźbach, lecz także w przedmiotach, z którymi stykamy się na co dzień. Kolejne odcinki będą poświęcone m.in. animacji, tatuażom i graffiti. Będzie mowa także o wystroju wnętrz, gotowaniu i projektowaniu odzieży. Kolejne tematy zainteresują natomiast miłośników fryzjerstwa, komiksów czy perfekcyjnego makijażu.
W tym odcinku
Tęczowe fasolki Jelly Belly, w niezliczonych smakach i kolorach, biją na głowę konkurencję. Wszystkie są robione z naturalnych składników, takich jak czekolada, wiórki kokosowe, pure malinowe. W Los Angeles urządzono wystawę, na której 30 artystów przedstawia prace inspirowane sosami tapatio i sriracha. Natomiast Dan Drake jest weterynarzem, który zajmuje hodowlą szczęśliwych kóz i produkcją wybornych serów.