MasterChef (4/14)

program rozrywkowy Polska 2017  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Uczestnicy rywalizacji przyrządzają dania z owoców morza, m.in. z homarów i krabów. Następnie kucharze amatorzy stają się cukiernikami. Przygotują drożdżówki - każdy z własnym, pysznym nadzieniem.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Trzydziestu pięciu najlepszych kucharzy rozpoczyna przygodę życia i podejmuje walkę o spełnienie marzeń. Nie jest to łatwe w sytuacji, gdy jurorzy - Magda Gessler, Anna Starmach oraz Michel Moran - poszukują osób posiadających zarówno talent, jak i kulinarną odwagę, która pozwala wyjść poza utarte schematy. W tej edycji uczestnicy przygotują m.in. najsłynniejsze zupy świata: ramen, gazpacho, harira, bouillabaisse, a także owoce morza, skomplikowane dania assiette, wreszcie popularną rybę z frytkami. Kucharze wybiorą się ponadto do Australii, by zmierzyć się z jej tradycyjnymi smakami.

W tym odcinku głównym produktem są owoce morza. Uczestnicy przyrządzają dania m.in. z homarów czy krabów. Ich potrawy muszą zadowolić wymagających jurorów. W drugiej części kucharze amatorzy stają się cukiernikami. Przygotują drożdżówki - każdy z własnym, pysznym nadzieniem. Ten, kto poradzi sobie najgorzej, zakończy swoją przygodę w kuchni MasterChefa.

Ładuję...