Kuchenne rewolucje

program rozrywkowy Polska 2011  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Restauracja Darjan Brydż w Bystrzycy Kłodzkiej przypomina szkolną stołówkę. Na sali panują pustki. Właściciele widzą konieczność zmian. Chcą przyciągnąć gości. Proszą o pomoc Magdę Gessler.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Autorka książek kulinarnych Magda Gessler pomaga właścicielom lokali gastronomicznych w Polsce, którzy znaleźli się w trudnej sytuacji finansowej. Odwiedza restauracje wymagające natychmiastowych zmian i na cztery dni staje się tam szefem. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nowe menu, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Jej bezdyskusyjne uwagi nie zawsze spotykają się ze zrozumieniem pracowników. Czwartego dnia następuje uroczyste otwarcie restauracji dla gości, którzy ocenią efekty zabiegów. Po dwóch tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy wprowadzone przez nią reguły są przestrzegane i eksperyment odniósł sukces w postaci poprawy sytuacji finansowej... Kolejna edycja programu, który powstał na licencji brytyjskiego reality show "Kitchen Nightmares".

Restauracja Darjan Brydż położona jest w centrum Bystrzy Kłodzkiej. Pierwsza część nazwy to skrót od imion wspólników, Dariusza i Jana. Wystrojem lokal przypomina szkolną stołówkę, a na sali panują pustki. Właściciele mają świadomość tego, że muszą wprowadzić zmiany, by przyciągnąć gości. Proszą o pomoc Magdę Gessler wierząc w jej doświadczenie. Znana restauratorka między innymi uważnie spojrzy na ręce kelnera i zorganizuje kolację w ciemno.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...