Afryka od kuchni: Diani (6)
(Tales from the Bush Larder: Diani)
serial dokumentalny Kenia 2012
W skrócie
Wino palmowe, nazywane mnazi, to popularny napój wytwarzany głównie na południowym wybrzeżu Kenii. Kiran postanawia wykorzystać go w swojej kuchni. Wyruszy też na połów krewetek w rzece.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Kucharz Kiran Jethwa odkrywa niezwykłe smaki tradycyjnej kuchni afrykańskiej.
W tym odcinku
Wino palmowe, nazywane mnazi, to popularny napój wytwarzany głównie na południowym wybrzeżu Kenii. Kiran postanawia wykorzystać go w swojej kuchni. W tym odcinku nie tylko spotka się ze specjalistami od wina, lecz także wyruszy na połów krewetek w rzece. Następnie odwiedzi Mombasę, gdzie na targu przypraw odkryje kilka niezwykłych kulinarnych skarbów. Gdy wróci na plażę Diani, wraz ze swoimi nowymi przyjaciółmi będzie się cieszyć potrawą z krewetek doprawionych winem.