Dolce vita według Davida Rocco: Neapol: Bardzo czerwone wino (13)
(David Rocco's Dolce Vita 6: Naples: Red Red Wine)

W skrócie
Gianluca zabiera Davida do rodzinnej miejscowości San Gregorio Armeno. Przez pięć dni David i rodzina gospodarza wspólnie świętują podczas festiwalu wina, gotują sos pomidorowy i zbierają trufle.
Oglądaj w telewizji

Opis
Neapol, jednak z najstarszych zamieszkałych miast na świecie, ma wiele do zaoferowania - wyborną muzykę, muzea i przede wszystkim znakomitą, lokalną kuchnię. Dzięki temu jest to idealne miejsce dla szefa kuchni, Davida Rocco, który może tu zgłębiać niebanalne smaki i potrawy. Odwiedza on także lokalne wyspy, jak Capri, Ischia, Procida czy Penisola Sorrentina.
W tym odcinku
Gianluca, kolega Davida, zabiera go do swojej rodzinnej miejscowości San Gregorio Armeno. Przez pięć dni David i rodzina gospodarza wspólnie świętują podczas festiwalu wina, gotują sos pomidorowy i zbierają trufle.