Kossakowski. Inicjacja 4 (5/12)
W skrócie
Przemek Kossakowski stara się zrozumieć polską fascynację jedzeniem. Okazuje się, że jesteśmy tradycjonalistami, ale cenimy także eksperymenty. Prowadzący sprawdza, czy ma szansę zostać kucharzem.
Oglądaj w telewizji
Opis
Przemek Kossakowski kolejny raz doświadcza trudnych i nietypowych dla siebie sytuacji, które teoretycznie mogą się przytrafić każdemu. Sprawdza, gdzie znajdują się granice ludzkiej wytrzymałości i przekonuje się, jakie emocje towarzyszą nowym przeżyciom. Każdy odcinek odkrywa nowe, skrajne uczucia, stawia kolejne trudne zadania i przedstawia inspirujących ludzi. W tym sezonie Przemek sprawdzi, jak pracuje się 600 metrów pod ziemią, w salonie fryzjerskim, restauracji czy korporacji. Zmierzy się również z żywiołami i gwarą śląską. Widzowie przekonają się, które z wyzwań zrobiło na nim największe wrażenie, a o którym wolałby jak najszybciej zapomnieć.
W tym odcinku
Przemek Kossakowski stara się zrozumieć polską fascynację jedzeniem. Okazuje się, że jesteśmy tradycjonalistami, ale cenimy także eksperymenty i szukanie nowych smaków. Przemek nie umie i nie lubi gotować, ale lubi dobrze zjeść. Stawia sobie jednak poprzeczkę bardzo wysoko i sprawdza, czy ma szansę zostać kucharzem w jednej z najlepszych warszawskich restauracji. Efekty jego pracy ocenia Mateusz Gessler. Kossakowski wydaje również posiłki bezdomnym. To doświadczenie na długo zostaje mu w pamięci.