Rick Stein w Indiach (5)
(Rick Stein's India: Rajasthan and Himachal Pradesh)
W skrócie
Rick udaje się do Radżastanu, krainy królów. Szef kuchni przygotowuje biriani odpowiednie na uroczyste przyjęcie, a także radźmę, tradycyjną potrawę z fasoli.
Oglądaj w telewizji
Opis
Szef kuchni Rick Stein podróżuje po subkontynencie indyjskim, aby poznać różne kuchnie i style gotowania doceniane na całym świecie. Swoją przygodę zaczyna od regionów, od których zaczęła się brytyjska miłość do curry: Bengalu i stanu Tamilnadu. Rick zachwyca się także bogactwem owoców morza, które w Kalkucie doprawia się gorczycą, a w Madrasie owocami tamaryndowca.
W tym odcinku
Brytyjski szef kuchni, restaurator i prezenter telewizyjny Rick Stein podróżuje po subkontynencie indyjskim, aby poznać różne kuchnie i style gotowania doceniane na całym świecie. Tym razem udaje się do Radżastanu, krainy królów. Szef kuchni przygotowuje biriani odpowiednie na uroczyste przyjęcie, a także radźmę, tradycyjną potrawę z fasoli.