Smaki polskie: Smaki polskiej wieprzowiny - policzki też się liczą
W skrócie
Światowa produkcja mięsa wciąż wzrasta. Gościem odcinka jest Anna Kurek, zootechnik, ekspert rynku trzody. Razem z Dariuszem Strucińskim, honorowym prezesem Fundacji Szefów Kuchni, przygotują policzki wieprzowe z warzywami.
Oglądaj w telewizji
Opis
Autorzy programu ukazują zalety starej kuchni polskiej. Przypominają przepisy, które stosowały nasze babki. Mówią też o ciekawostkach związanych ze staropolskim jadłospisem. Przedstawiają również potrawy regionalne. Widzowie dowiedzą się, w jaki sposób je przygotować. Potrawy prezentują Wojciech Kozłowski i Krystyna Ziejewska.
Światowa produkcja mięsa wciąż wzrasta, a każdy z producentów zachwala swoje produkty na wszelkie, nawet niekonwencjonalne, sposoby. Gościem odcinka jest Anna Kurek, zootechnik, ekspert rynku trzody. Razem z Dariuszem Strucińskim szefem kuchni, honorowym prezesem Fundacji Szefów Kuchni, przygotują policzki wieprzowe z warzywami.