Antypody smaków: Melbourne i okolice (7)

(Sara's Australia Unveiled: Southern City & Country)

magazyn kulinarny Australia 2016  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Sara zwiedza Melbourne. Następnie jedzie na wyprawę w góry w stanie Wiktoria. Odwiedza hodowlę bydła. Po dniu spędzonym na farmie zaprasza gospodarzy na wyśmienite danie z wołowiny.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Szefowa kuchni i prezenterka telewizyjna Sara La Fountain odkrywa ukryte skarby Australii. Odwiedza oddalone od cywilizacji tereny, szukając tam regionalnych produktów. Wszystko po to, aby z pomocą miejscowych kucharzy stworzyć nowe kompozycje smaków. Potrawy, jakie przygotuje z sezonowych produktów, nie będą wykwintne, ale przede wszystkim smaczne i pożywne. Przy okazji swoich kulinarnych wypraw Sara pokaże widzom, jak pięknym i zróżnicowanym krajem jest Australia. Okaże się, że warto zboczyć z głównych szlaków, by odkryć niezwykłe miejsca tego niejednorodnego geograficznie kraju, w którym zobaczyć możemy zarówno pustynie, jak i lasy deszczowe, czy też mokradła.

Sara dociera do Melbourne. Zwiedza miasto, a później jedzie na wyprawę w góry w stanie Wiktoria. Odwiedza też hodowlę Cobrunga i odkrywa sekret wołowiny wagyu. Po dniu spędzonym na farmie Sara zaprasza swoich gospodarzy na wyśmienite danie z wołowiny.

Ładuję...