Dolce vita według Davida Rocco: Neapol: O pizza mia! (2)
(David Rocco's Dolce Vita 6: Naples)
W skrócie
Ekipa programu odwiedza Fattorię La Vacchio, gdzie przyjaciółka Davida, Faye, i jej rodzina produkują ekologiczną oliwę z oliwek. David pomaga przy zbiorach i przyrządza dania z dodatkiem oliwy.
Oglądaj w telewizji
Opis
Neapol, jednak z najstarszych zamieszkałych miast na świecie, ma wiele do zaoferowania - wyborną muzykę, muzea i przede wszystkim znakomitą, lokalną kuchnię. Dzięki temu jest to idealne miejsce dla szefa kuchni, Davida Rocco, który może tu zgłębiać niebanalne smaki i potrawy. Odwiedza on także lokalne wyspy, jak Capri, Ischia, Procida czy Penisola Sorrentina.
W tym odcinku
Ekipa programu odwiedza Fattorię La Vacchio, gdzie przyjaciółka Davida, Faye, i jej rodzina produkują ekologiczną oliwę z oliwek. David pomaga przy zbiorach i przyrządza dania z dodatkiem oliwy z pierwszego tłoczenia.