Raymond Blanc: sekrety kuchni (7)

(Raymond Blanc's Kitchen Secrets: Eggs and Cheese)

magazyn kulinarny Wielka Brytania 2010  od 12 lat

W skrócie

Tym razem na miejscu honorowym w kuchni Raymonda znajdą się jajka i ser. Najpierw prowadzący przygotuje doskonały omlet. Poda również zabajone oraz własną wersję mrożonego parfait.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Pochodzący z Francji Raymond Blanc uznawany jest za jednego z najlepszych kucharzy na świecie. Nagrodzony gwiazdkami Michelina pasjonat gotowania słynie ze swoich wyjątkowych technik. W programie podzieli się wiedzą, aby każdy mógł stworzyć danie na miarę szefa kuchni. Każdy odcinek będzie poświęcony wybranym produktom, na przykład dziczyźnie czy drożdżom. Obok samego Raymonda na ekranie pojawią się zaproszeni przez niego goście specjalni.

Tym razem na miejscu honorowym w kuchni Raymonda znajdą się jajka i ser. Najpierw z pomocą sobie tylko znanej techniki prowadzący przygotuje doskonały omlet. Poda również zabajone oraz własną wersję mrożonego parfait. Beza z lodami waniliowymi i sosem karmelowym przypomną Raymondowi kuchnię jego matki. W wyborze sera do następnego dania pomoże znawczyni tego przysmaku, Patricia Michelson. Wyrabiany we wschodniej Francji Comte trafi do domowej roboty sufletu, a pralinki, beza i zabajone do deserowej zapiekanki z renklody. Raymond odwiedzi też dawnego przyjaciela, Erica Charriaux, właściciela londyńskiej wytwórni nabiału. Każdy z nich skompletuje własny zestaw ulubionych serów.

Ładuję...