Top Chef 4 (48)
W skrócie
Finaliści przygotują menu degustacyjne. Liczy się nie tylko smak, lecz także wygląd serwowanych dań. Ten, kto dopieści wymagające podniebienia i oczy jurorów, wygra 100 tys. zł i prestiżowy tytuł.
Oglądaj w telewizji
Opis
Kolejna edycja kulinarnego show, w którym osoby zawodowo związane z gotowaniem walczą o 100 tysięcy złotych i tytuł Top Chefa. Poprzednie serie pokazały, że w rywalizacji może wziąć udział zarówno szef kuchni luksusowego hotelu, jak i małej regionalnej karczmy. Uczestników czeka szereg kulinarnych wyzwań. Tym razem przygotują m.in. niemieckie eintopfy, klasyczne amerykańskie sandwicze oraz odtworzą najbardziej niezapomniane filmowe potrawy. Wymagający sędziowie Wojciech Modest Amaro, Ewa Wachowicz, Maciej Nowak i Grzegorz Łapanowski ocenią ich postępy.
Wielki finał kulinarnych zmagań. Najlepsi z najlepszych stają do ostatecznej walki na widelce i noże. Troje uczestników będzie musiało przygotować menu degustacyjne. Liczy się nie tylko smak, lecz także wygląd serwowanych dań. Ten kto dopieści wymagające podniebienia jurorów doskonałym smakiem i sprawi, że wybredni sędziowie będą mieli ochotę pożreć wzrokiem przygotowane potrawy, wygra 100 tysięcy złotych i zdobędzie prestiżowy tytuł. Zwycięzca może być tylko jeden.