Antypody smaków: Miasto pereł (4)

(Sara's Australia Unveiled: Broome - The Pearl of Western Australia)

magazyn kulinarny Australia 2016  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Sarah przylatuje do Australii Zachodniej. Przyjmuje zaproszenie na ucztę u szefa kuchni Nicka Wendlanda. Menu na przyjęciu staje się dla niej inspiracją do przyrządzenia własnego dania z ostryg.

Oglądaj w telewizji

Czw 9.01 9:00
Nat Geo Peoplelogo

Opis

Szefowa kuchni i prezenterka telewizyjna Sara La Fountain odkrywa ukryte skarby Australii. Odwiedza oddalone od cywilizacji tereny, szukając tam regionalnych produktów. Wszystko po to, aby z pomocą miejscowych kucharzy stworzyć nowe kompozycje smaków. Potrawy, jakie przygotuje z sezonowych produktów, nie będą wykwintne, ale przede wszystkim smaczne i pożywne. Przy okazji swoich kulinarnych wypraw Sara pokaże widzom, jak pięknym i zróżnicowanym krajem jest Australia. Okaże się, że warto zboczyć z głównych szlaków, by odkryć niezwykłe miejsca tego niejednorodnego geograficznie kraju, w którym zobaczyć możemy zarówno pustynie, jak i lasy deszczowe, czy też mokradła.

Sarah przylatuje do Broome w Australii Zachodniej. Miasto jest znane od lat pięćdziesiątych z hodowli pereł. Sara przymierza wspaniały naszyjnik na jednej z farm; później przyjmuje zaproszenie na australijsko-azjatycką ucztę u szefa kuchni Nicka Wendlanda. Menu na przyjęciu staje się dla niej inspiracją do przyrządzenia własnego dania z ostryg.

Zobacz także

Ładuję...