Antypody smaków: Dwa oblicza Outbacku (3)

(Sara's Australia Unveiled: The Tranquil And Adrenaline Outback)

magazyn kulinarny Australia 2016  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Sara wybiera się w rejs o wschodzie słońca przez Żółte Wody, które są domem krokodyli. Później odwiedza Centrum Kulturalnego Warradjan. Zdobywa wiedzę na temat przygotowywania aborygeńskich potraw.

Oglądaj w telewizji

Wt 2.04 12:30
Nat Geo Peoplelogo

Opis

Szefowa kuchni i prezenterka telewizyjna Sara La Fountain odkrywa ukryte skarby Australii. Odwiedza oddalone od cywilizacji tereny, szukając tam regionalnych produktów. Wszystko po to, aby z pomocą miejscowych kucharzy stworzyć nowe kompozycje smaków. Potrawy, jakie przygotuje z sezonowych produktów, nie będą wykwintne, ale przede wszystkim smaczne i pożywne. Przy okazji swoich kulinarnych wypraw Sara pokaże widzom, jak pięknym i zróżnicowanym krajem jest Australia. Okaże się, że warto zboczyć z głównych szlaków, by odkryć niezwykłe miejsca tego niejednorodnego geograficznie kraju, w którym zobaczyć możemy zarówno pustynie, jak i lasy deszczowe, czy też mokradła.

Sara wybiera się w rejs o wschodzie słońca przez Żółte Wody, które są domem dla wielu krokodyli. Później odwiedza Centrum Kulturalnego Warradjan, gdzie kobiety z plemienia Murumburr przekazują jej wiedzę na temat przygotowywania prawdziwych aborygeńskich potraw w tradycyjny sposób.

Zobacz także

Ładuję...