Antypody smaków: Wizyta w Darwin (2)

(Sara's Australia Unveiled: Darwin - Vibrant Gateway to the Outback)

magazyn kulinarny Australia 2016  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Sara odwiedza lokalny targ w mieście Darwin. Przekonuje się, jak duży wpływ na lokalną kuchnię mają azjatyccy emigranci. Płynie poduszkowcem przez las deszczowy, by zobaczyć krokodyle.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Szefowa kuchni i prezenterka telewizyjna Sara La Fountain odkrywa ukryte skarby Australii. Odwiedza oddalone od cywilizacji tereny, szukając tam regionalnych produktów. Wszystko po to, aby z pomocą miejscowych kucharzy stworzyć nowe kompozycje smaków. Potrawy, jakie przygotuje z sezonowych produktów, nie będą wykwintne, ale przede wszystkim smaczne i pożywne. Przy okazji swoich kulinarnych wypraw Sara pokaże widzom, jak pięknym i zróżnicowanym krajem jest Australia. Okaże się, że warto zboczyć z głównych szlaków, by odkryć niezwykłe miejsca tego niejednorodnego geograficznie kraju, w którym zobaczyć możemy zarówno pustynie, jak i lasy deszczowe, czy też mokradła.

Podróżując dalej po Północnym Terytorium, Sara odwiedza lokalny targ w mieście Darwin. Przekonuje się, jak duży wpływ na lokalną kuchnię mają azjatyccy emigranci. Następnie płynie poduszkowcem przez las deszczowy, by z bliska zobaczyć krokodyle. Na swoje dzisiejsze danie przygotuje azjatycką sałatkę fusion z krabem błotnym.

Ładuję...