Antypody smaków: Kulinarna wyprawa (8)

(Sara's Australia Unveiled: Culinary Roadtrip)

magazyn kulinarny Australia 2016  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Podróżniczka odwiedza w stanie Wiktoria restaurację Brae. Dan Hunter opowiada jej o swoim niezwykłym podejściu do jedzenia. W czasie przejażdżki po półwyspie Mornington Sara gości w fabryce oliwy.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Szefowa kuchni i prezenterka telewizyjna Sara La Fountain odkrywa ukryte skarby Australii. Odwiedza oddalone od cywilizacji tereny, szukając tam regionalnych produktów. Wszystko po to, aby z pomocą miejscowych kucharzy stworzyć nowe kompozycje smaków. Potrawy, jakie przygotuje z sezonowych produktów, nie będą wykwintne, ale przede wszystkim smaczne i pożywne. Przy okazji swoich kulinarnych wypraw Sara pokaże widzom, jak pięknym i zróżnicowanym krajem jest Australia. Okaże się, że warto zboczyć z głównych szlaków, by odkryć niezwykłe miejsca tego niejednorodnego geograficznie kraju, w którym zobaczyć możemy zarówno pustynie, jak i lasy deszczowe, czy też mokradła.

Sara odwiedza stan Wiktoria znany z fascynujących miejsc dla wielbicieli jedzenia. Podróżniczka trafia do Brae, restauracji założonej przez Dana Huntera, który opowiada jej o swoim niezwykłym podejściu do jedzenia. W czasie przejażdżki po półwyspie Mornington Sara odwiedza fabrykę oliwy i winnicę. Na koniec organizuje piknik, gdzie podawane są dania ze świeższych lokalnych produktów.

Ładuję...