Kuchnia Toskanii (4)

(Michela's Tuscan Kitchen)

magazyn kulinarny Australia 2016  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

W Livorno Michela ma okazję skosztować przepysznej polenty smażonej w głębokim tłuszczu.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Michela Chiappa nie jest profesjonalną kucharką, ale jej zamiłowanie do włoskiego jedzenia sprawia, że nawet z kilku prostych składników potrafi wyczarować przepyszne dania. Gotowania uczyła się pod okiem swoich krewnych - rodowitych Włochów. Podczas kulinarnej podróży po Toskanii Michela poznaje regionalne potrawy.

Michela Chiappa nie jest profesjonalną kucharką, ale jej zamiłowanie do włoskiego jedzenia sprawia, że nawet z kilku prostych składników potrafi wyczarować przepyszne dania. Gotowania uczyła się pod okiem swoich krewnych - rodowitych Włochów. Podczas swojej wizyty w Livorno Michela ma okazję skosztować przepysznej polenty - włoskiej potrawy ludowej z mąki kukurydzianej - smażonej w głębokim tłuszczu.

Ładuję...