Podróże z historią: Jak smakują Kresy? (33)
serial dokumentalny Polska 2016

W skrócie
Radosław Kotarski przemierza pola, restauracje i targi Ukrainy. Wyjaśnia, dlaczego o tym rejonie mówiono spichlerz Europy. Razem ze swoimi przewodnikami przygotowuje miejscowe przysmaki.
Oglądaj w telewizji
Opis
Propozycja dla miłośników dziejów. W prostej i przystępnej formie prowadzący Radosław Kotarski opowie o życiu w dawnej Polsce. W programie m.in. jak mieszkali Słowianie, ile kilogramów uzbrojenia dźwigał na sobie polski husarz i budowa średniowiecznej latarni.
W tym odcinku
Radosław Kotarski przemierza pola, restauracje i targi Ukrainy. Szuka odpowiedzi na pytanie, dlaczego o tym rejonie mówiono spichlerz Europy. Razem ze swoimi przewodnikami po kresowych smakach przygotowuje miejscowe przysmaki. Udowodni też, ile słodyczy znajdziemy w połączeniu ogórków i miodu.
Twórcy
Zobacz także
Podróże z historią: Jak zostać husarzem? (2)
Nd, 20.07 6:25
Podróże z historią: Na straży Gdańska (3)
Pon, 21.07 6:20
Podróże z historią: W staropolskiej zagrodzie (5)
Pon, 21.07 7:45
i 2 późniejsze emisje
Podróże z historią: Wśród Hucułów (31)
Pon, 21.07 12:40
i 2 późniejsze emisje
Podróże z historią: Jak powstaje papier? (36)
Wt, 22.07 3:35
i 2 późniejsze emisje
Podróże z historią: Białe złoto (34)
Wt, 22.07 4:15
i 2 późniejsze emisje
Podróże z historią: U Tatarów (4)
Wt, 22.07 6:30
Podróże z historią: Żyć jak Słowianin (6)
Wt, 22.07 7:35
i 2 późniejsze emisje
Podróże z historią: Dwie twarze Galicji (32)
Wt, 22.07 12:35
i 2 późniejsze emisje
Podróże z historią: Winne tajemnice (7)
Śr, 23.07 7:40
i 2 późniejsze emisje