Podróże z historią: Jak smakują Kresy? (33)
serial dokumentalny Polska 2016

W skrócie
Radosław Kotarski przemierza pola, restauracje i targi Ukrainy. Wyjaśnia, dlaczego o tym rejonie mówiono spichlerz Europy. Razem ze swoimi przewodnikami przygotowuje miejscowe przysmaki.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Propozycja dla miłośników dziejów. W prostej i przystępnej formie prowadzący Radosław Kotarski opowie o życiu w dawnej Polsce. W programie m.in. jak mieszkali Słowianie, ile kilogramów uzbrojenia dźwigał na sobie polski husarz i budowa średniowiecznej latarni.
W tym odcinku
Radosław Kotarski przemierza pola, restauracje i targi Ukrainy. Szuka odpowiedzi na pytanie, dlaczego o tym rejonie mówiono spichlerz Europy. Razem ze swoimi przewodnikami po kresowych smakach przygotowuje miejscowe przysmaki. Udowodni też, ile słodyczy znajdziemy w połączeniu ogórków i miodu.
Twórcy
Zobacz także
Podróże z historią: Polskie cuda natury (52)
Pt, 09.05 12:15
i 4 późniejsze emisje
Podróże z historią: Wiosenne obrządki (35)
So, 10.05 10:15
Podróże z historią: Baśń o wodzie (49)
So, 10.05 11:05
i 1 późniejsza emisja
Podróże z historią: Na ratunek w górach (26)
Nd, 11.05 10:25
Podróże z historią: Turniej o róg królowej (15)
Pon, 12.05 7:50
i 2 późniejsze emisje
Podróże z historią: Jak zostać husarzem? (2)
Wt, 13.05 7:05
i 5 późniejszych emisji
Podróże z historią: Smak Torunia (16)
Wt, 13.05 7:40
i 2 późniejsze emisje
Podróże z historią: Gorączka srebra (14)
Śr, 14.05 4:20
Podróże z historią: Sekrety browarnego kotła (17)
Śr, 14.05 7:35
i 2 późniejsze emisje
Podróże z historią: Piękno wykute w stali (13)
Czw, 15.05 3:45