Podróże z historią: Jak smakują Kresy? (33)

serial dokumentalny Polska 2016  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Radosław Kotarski przemierza pola, restauracje i targi Ukrainy. Wyjaśnia, dlaczego o tym rejonie mówiono spichlerz Europy. Razem ze swoimi przewodnikami przygotowuje miejscowe przysmaki.

Oglądaj w telewizji

Śr 23.07 3:35
TVP Infologo
Śr 23.07 12:40
TVP Historialogo
Śr 23.07 12:45
TVP Historia 2logo

Opis

Propozycja dla miłośników dziejów. W prostej i przystępnej formie prowadzący Radosław Kotarski opowie o życiu w dawnej Polsce. W programie m.in. jak mieszkali Słowianie, ile kilogramów uzbrojenia dźwigał na sobie polski husarz i budowa średniowiecznej latarni.

W tym odcinku

Radosław Kotarski przemierza pola, restauracje i targi Ukrainy. Szuka odpowiedzi na pytanie, dlaczego o tym rejonie mówiono spichlerz Europy. Razem ze swoimi przewodnikami po kresowych smakach przygotowuje miejscowe przysmaki. Udowodni też, ile słodyczy znajdziemy w połączeniu ogórków i miodu.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...