Ewa gotuje (284)

magazyn kulinarny Polska 2016  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Prowadząca poda krem porowo-ziemniaczany z nietypowym dodatkiem - wędzonym łososiem. Ryba ta jako danie główne znajdzie się też w cieście francuskim w towarzystwie soku cytrnowego i rukoli z granatem.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Tym razem Ewa Wachowicz ugotuje krem porowo-ziemniaczany, który trafi na stół z nietypowym jak na zupę dodatkiem - wędzonym łososiem. Łosoś, tyle że surowy, wyląduje też w cieście francuskim, po czym zostanie zapieczony i podany jako danie główne - w towarzystwie soku cytrynowego i rukoli z granatem. Z kolei na deser będą waniliowe serca w galaretce wiśniowej.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...