Grzeszki na widelcu (115)
magazyn poradnikowy Polska 2016
W skrócie
Niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że do ponad 80% produktów dostępnych na polskim rynku dodaje się biały cukier. W tym odcinku Ania wytłumaczy, jak rozpoznać cukier na etykiecie.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Ela Romanowska udowodni, że można jeść pysznie i zdrowo. Pójdzie na zakupy, sprawdzi etykiety i pokaże, jak mądrze wybierać produkty. W kuchni przygotuje lekkie, zdrowe i tanie jedzenie.
Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że do ponad 80% produktów dostępnych na polskim rynku dodaje się biały cukier. W tym odcinku Ania wytłumaczy, jak rozpoznać cukier na etykiecie oraz jaką ilość tego składnika może bezpiecznie przyswoić ludzki organizm. Z dietetyczką porozmawia o alternatywach: słodzikach oraz brązowym cukrze.