Smaki Indii według Davida Rocco 2: Bengalska musztarda (8)

(David Rocco's Dolce India 2: Bengali Mustard)

magazyn kulinarny Kanada 2015  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

David zwiedza Kalkutę, miasto o niezwykle bogatej kulturze i tradycjach kulinarnych. Spotyka Myancka, miejscowego szefa kuchni. Wspólnie cieszą się tradycyjnym bengalskim śniadaniem.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

David wraca do Indii, by podróżować mniej uczęszczanymi szlakami i odkrywać nieznane skarby tego kraju. Z charakterystyczną dla siebie swobodą gotuje w najprzeróżniejszych miejscach i zaprzyjaźnia się z miejscowymi, by lepiej poznać indyjską kuchnię.

David zwiedza Kalkutę, miasto o niezwykle bogatej kulturze i tradycjach kulinarnych. Spotyka Myancka, miejscowego szefa kuchni, z którym odwiedzi targ rybny. Ale najpierw wspólnie cieszą się tradycyjnym dziesięciodaniowym bengalskim śniadaniem. Później zaszywają się w kuchni z kupionymi na targu produktami i eksperymentują z dwoma typowo kalkuckimi składnikami: musztardą i rybami rzecznymi.

Ładuję...