Kulinarny pępek miasta 2 (2)
(In the Belly of the City)
W skrócie
Twórcy kolejnej serii programu odwiedzą m.in. Florencję, Rygę, Zagrzeb, Tuluzę i Fryburg. Przedstawią historie ludzi podtrzymujących europejską tradycję jedzenia. Widzowie poznają wiele nowych smaków.
Oglądaj w telewizji
Opis
Wielobarwne targi ze świeżą żywnością opowiadają fascynujące historie: handlarzy, sprzedawanego tam jedzenia oraz miejsc, z których te produkty pochodzą. Takie zakupy to zmysłowe przeżycie, w trakcie którego doświadcza się morza zapachów, kolorów i smaków. Twórcy kolejnej serii programu odwiedzą m.in. Florencję, Rygę, Zagrzeb, Tuluzę i Fryburg. Przedstawią historie ludzi podtrzymujących europejską tradycję jedzenia. Widzowie poznają m.in. sekrety pikantnej toskańskiej zupy oraz dowiedzą się dlaczego produkowany wyłącznie na chorwackiej wyspie ser paški sir jest tak wyjątkowy.