Smaki Indii według Davida Rocco 2: Wołowina z Fort Kochi (6)

(David Rocco's Dolce India 2: Beef in Fort Kochi)

magazyn kulinarny Kanada 2015  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Fort Kochi jest regionem, w którym mieszają się wpływy chińskie, indyjskie, portugalskie i brytyjskie. To także jedno z nielicznych miejsc w kraju, gdzie można jeść wołowinę.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

David wraca do Indii, by podróżować mniej uczęszczanymi szlakami i odkrywać nieznane skarby tego kraju. Z charakterystyczną dla siebie swobodą gotuje w najprzeróżniejszych miejscach i zaprzyjaźnia się z miejscowymi, by lepiej poznać indyjską kuchnię.

Fort Kochi jest regionem, w którym mieszają się wpływy chińskie, indyjskie, portugalskie i brytyjskie. To także jedno z nielicznych miejsc w kraju, gdzie można jeść wołowinę. David wybiera się na poszukiwania najlepszych miejscowych potraw. Później spotyka się z szefem kuchni Ajeethem z osławionej restauracji Brunton Boatyard, by kontynuować przygodę z wołowiną.

Ładuję...