Smaki polskie: Ślimak z żeberek i szynka na szaro

magazyn kulinarny  b.o.

W skrócie

Odcinek zrealizowany w plenerze nad Jeziorakiem w Iławie. W hotelu Stary Tartak prowadzący przygotowują potrawy z polskiej wieprzowiny z dodatkiem świeżych ziół. Zachęcają do wspólnego gotowania.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Autorzy programu ukazują zalety starej kuchni polskiej. Przypominają przepisy, które stosowały nasze babki. Mówią też o ciekawostkach związanych ze staropolskim jadłospisem. Przedstawiają również potrawy regionalne. Widzowie dowiedzą się, w jaki sposób je przygotować. Potrawy prezentują Wojciech Kozłowski i Krystyna Ziejewska.

Odcinek został zrealizowany w plenerze nad jeziorem Jeziorak w Iławie. W tamtejszym hotelu Stary Tartak prowadzący przygotowują potrawy z polskiej wieprzowiny z dodatkiem świeżych ziół. Przy okazji udzielają praktycznych wskazówek i zachęcają do wspólnego gotowania.

Twórcy

Ładuję...