Skandymania (2/3)
(Scandimania: Denmark)
W skrócie
Hugh Fearnley-Whittingstall poznaje sekrety gotowania jednego z najlepszych duńskich szefów kuchni. Omawia koncepcję zrównoważonego rozwoju z architektem Bjarke Ingelsem. Odwiedza też farmy wiatrowe.
Oglądaj w telewizji
Opis
Hugh Fearnley-Whittingstall prezentuje obyczajowość, przyrodę, architekturę oraz kuchnię Skandynawii. Prowadzący odkrywa sekrety Szwecji, Danii i Norwegii, przybliżając codzienne życie i zwyczaje mieszkańców tych fascynujących krajów.
Hugh Fearnley-Whittingstall poznaje sekrety gotowania jednego z najlepszych duńskich szefów kuchni. René Redzepi z kopenhaskiej restauracji Noma, wyróżnionej dwiema gwiazdkami Michelin, udziela mu niezwykle cennych wskazówek. Ponadto prowadzący omawia koncepcję zrównoważonego rozwoju z architektem Bjarke Ingelsem. Odwiedza również farmy wiatrowe na wyspie Samso.