Afryka od kuchni: Kaloleni, Kenia (12)

(Tales from the Bush Larder 2: Rodents & Raptiles - Mombasa, Kenya)

serial dokumentalny Kenia 2013  od 12 lat

W skrócie

Kiran Jethwa jedzie do Kaloleni w Kenii. Tam skosztuje mięsa sawannika i wina palmowego. Planuje również wizytę na farmie krokodyli, która zainspiruje go do przygotowania kebabu z krokodylim mięsem.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Kucharz Kiran Jethwa wyrusza w kulinarną podróż po Kenii, Etiopii i Ugandzie. Odkryje zarówno uroki kontynentu, jaki i niezwykłości afrykańskiej kuchni. Pozna inspirujących ludzi, ich kulinarne tradycje i spróbuje mało znanych specjałów.

W tym odcinku

Kiran Jethwa jedzie do Kaloleni w Kenii. Tam poznaje kulturę ludu Giriama, skosztuje mięsa sawannika i wina palmowego. Planuje również wizytę na farmie krokodyli, która zainspiruje go do przygotowania kebabu z krokodylim mięsem.

Ładuję...