Afryka od kuchni: Kalifi, Kenia (5/13)
(Tales from the Bush Larder 2: Kilifi, Kenya)
serial dokumentalny Kenia 2013
W skrócie
Kucharz Kiran Jethwa wybiera się do Kalifi w Kenii, by poznać tajniki hodowli orzecha nanerczowego. Z owoców flaszowca i orzechów Kiran upiecze pyszną tartę, a następnie wyruszy na połów z rybakami.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Kucharz Kiran Jethwa wyrusza w kulinarną podróż po Kenii, Etiopii i Ugandzie. Odkryje zarówno uroki kontynentu, jaki i niezwykłości afrykańskiej kuchni. Pozna inspirujących ludzi, ich kulinarne tradycje i spróbuje mało znanych specjałów.
W tym odcinku
Kucharz Kiran Jethwa wybiera się do Kalifi w Kenii, by poznać tajniki hodowli orzecha nanerczowego. Z owoców flaszowca i orzechów Kiran upiecze pyszną tartę, a następnie wyruszy na połów z lokalnymi rybakami. Ze złowionych owoców morza przygotuje sałatkę caviche.