Ewa gotuje (270)

magazyn kulinarny Polska 2016  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Ewa Wachowicz przyznaje, że zdarza się jej jadać poza domem, na przykład w restauracjach prowadzonych przez szefów kuchni z programu 'Top Chef'. W tym odcinku sałatka Cezar w wersji na wynos.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Ewa Wachowicz przyznaje, że od czasu do czasu zdarza się jej jadać poza domem, na przykład w restauracjach prowadzonych przez szefów kuchni z programu "Top Chef". Najczęściej jednak jedzenie przyrządza w domu i zabiera ze sobą. W tym odcinku pokazuje, jak przyrządzić sałatkę Cezar w wersji na wynos. Robi też błyskawiczną szarlotkę - bez pieczenia, za to w słoiczku. Jako danie główne z kolei proponuje delikatne żeberka wieprzowe w glazurze z powideł i dżemu jabłkowego.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...