Cena smaku (19)
(Chefs: Put Your Menu Where Your Mouth Is: Rosendale)
W skrócie
Paul Rankin i Richard Phillips rywalizują w eleganckim pubie. Zaczynają od przygotowania menu, które spodoba się stałym klientom lokalu.
Oglądaj w telewizji
Opis
W każdym odcinku dwóch szefów kuchni rywalizuje między sobą o zwycięstwo. O dziewiątej rano spotykają się oni w określonym miejscu - eleganckiej restauracji, gastropubie czy barze dla kierowców ciężarówek - i dowiadują, jakie wyzwanie przygotowali dla nich autorzy programu. Kucharze muszą podjąć decyzję, co podadzą na trzydaniową kolację. Następnie, nie przekraczając wyznaczonej im kwoty, kupić potrzebne składniki. O siódmej wieczorem podają kolację klientom. Po deserze goście płacą za posiłek tyle, ile ich zdaniem był on wart.
Paul Rankin i Richard Phillips rywalizują w eleganckim gastro-pubie. Zaczynają od przygotowania menu, które spodoba się stałym klientom lokalu.