Grzeszki na widelcu: Sernik (97)
W skrócie
Ania upiecze sernik wiedeński. Najpierw sprawdzi, po czym poznać złej jakości twaróg, zajrzy do gotowych, zmielonych twarożków i kupi najlepszą pomarańczę, aby zetrzeć skórkę do sernika.
Oglądaj w telewizji
Opis
W programie Anna Guzik będzie pokazywała tradycyjne dania rodzimej kuchni i opowiadała o produktach potrzebnych do ich sporządzenia. A na koniec przygotuje również zdrowszą wersję danej potrawy. Kotlet schabowy czy roladki zyskają zupełne nowe oblicze.
Ania upiecze sernik wiedeński. Najpierw sprawdzi, po czym poznać złej jakości twaróg, zajrzy do gotowych, zmielonych twarożków i kupi najlepszą pomarańczę, aby zetrzeć skórkę do sernika. Sprawdzi też, co może się czaić w niektórych gotowych sernikach ze sklepu. Na koniec będzie lekki sernik dla tych, którzy są na diecie.