Grzeszki na widelcu: Kebab (96)
W skrócie
Widzowie dowiedzą się, jak rozpoznać wartościowy kebab. Ania zrobi domową wersję tego dania. Wybierze baraninę i sprawdzi, czym grozi zakup nieświeżego mięsa. Przyrządzi też wersję z ciecierzycą.
Oglądaj w telewizji
Opis
W programie Anna Guzik będzie pokazywała tradycyjne dania rodzimej kuchni i opowiadała o produktach potrzebnych do ich sporządzenia. A na koniec przygotuje również zdrowszą wersję danej potrawy. Kotlet schabowy czy roladki zyskają zupełne nowe oblicze.
W tym odcinku widzowie dowiedzą się, jak rozpoznać wartościowy kebab, czy został zrobiony na świeżo, czy z mrożonego produktu. Ania zrobi też domową wersję tego dania. Wybierze najlepszą baraninę i sprawdzi, czym grozi zakup nieświeżego mięsa. Z dietetyczką pospiera się o zdrowy, chudy kebab. W końcu przyrządzi go z ciecierzycą.