Grzeszki na widelcu: Żeberka (94)
W skrócie
Widzowie dowiedzą się, po czym poznać, że żeberka pochodzą od świni z dobrej hodowli i jak rozpoznać zafałszowany miód. Prowadząca przyrządza do mięsa warzywa. Rozmawia także z dietetyczką.
Oglądaj w telewizji
Opis
W programie Anna Guzik będzie pokazywała tradycyjne dania rodzimej kuchni i opowiadała o produktach potrzebnych do ich sporządzenia. A na koniec przygotuje również zdrowszą wersję danej potrawy. Kotlet schabowy czy roladki zyskają zupełne nowe oblicze.
Widzowie dowiedzą się, po czym poznać, że żeberka pochodzą od świnki z dobrej hodowli oraz jak rozpoznać zafałszowany miód, który będzie Wam potrzebny do żeberek. Ania pokłóci się z dietetyczką o warzywa do najzdrowszych żeberek i przyrządzi je tak, że wygrają z każdymi żeberkami w miodzie na tłuszcze i kalorie.