Grzeszki na widelcu: Lasagne Bolognese (91)
magazyn poradnikowy Polska 2015
W skrócie
Ania sprawdzi, jak wybrać makaron do lasagne, co producenci dodają do makaronu i o czym świadczą białe plamki na suchych płatach makaronu. Dowie się też, co można znaleźć w sosach bolońskich.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
W programie Anna Guzik będzie pokazywała tradycyjne dania rodzimej kuchni i opowiadała o produktach potrzebnych do ich sporządzenia. A na koniec przygotuje również zdrowszą wersję danej potrawy. Kotlet schabowy czy roladki zyskają zupełne nowe oblicze.
W odcinku Ania sprawdzi, jak wybrać świeży makaron do lasagne, co niektórzy producenci dodają do makaronu i o czym świadczą białe plamki na suchych płatach makaronu? Ania dowie się też, co można znaleźć w niektórych gotowych sosach bolońskich i jaką mozarellę wybrać do lasagne.