Grzeszki na widelcu: Smalec (98)
W skrócie
Ania kupi najlepszą słoninę na smalec. Widzowie dowiedzą się, czemu warto wybrać tę pochodzącą od świni z dobrej hodowli. Będzie też o kiełbasie i o tym, co może się kryć w wyrobach kiełbasopodobnych.
Oglądaj w telewizji
Opis
W programie Anna Guzik będzie pokazywała tradycyjne dania rodzimej kuchni i opowiadała o produktach potrzebnych do ich sporządzenia. A na koniec przygotuje również zdrowszą wersję danej potrawy. Kotlet schabowy czy roladki zyskają zupełne nowe oblicze.
Ania kupi najlepszą słoninę na smalec. Widzowie dowiedzą się, dlaczego warto wybrać tę pochodzącą od świnki z dobrej hodowli. Będzie też o kiełbasie do smalcu i o tym, co może się czaić w wyrobach kiełbasopodobnych. Naszą dietetyczkę Ania będzie chciała namówić na smalec migdałowy. A wyniknie z tego smalec z fasoli.