Dolce vita według Davida Rocco: Od kłosa do makaronu (13)
(David Rocco's Dolce Vita 5: Wheat, Flour, Pasta)
serial dokumentalny Kanada 2014
W skrócie
W Villi Poggio Bartoli trwają żniwa. Młócka pszenicy wciąż odbywa się przy użyciu maszyn z lat 20. David włącza się w tradycję, by poznać tajniki uprawy jednego z najważniejszych zbóż świata.
Oglądaj w telewizji
Pt 7.02 9:00
Nat Geo People
So 8.02 11:30
Nat Geo People
Opis
Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia.
W tym odcinku
W Villi Poggio Bartoli żniwa to poważna sprawa. Młócka pszenicy wciąż odbywa się tu przy użyciu zabytkowych maszyn z lat 20., choć pracownicy nie należą do najmłodszych. David podaje im pomocną dłoń i włącza się w starodawną tradycję, by poznać tajniki uprawy jednego z najważniejszych zbóż świata.
Zobacz także
Dolce vita według Davida Rocco: Parmezan (6)
Czw, 30.01 9:00
Dolce vita według Davida Rocco: Palio (1)
Czw, 30.01 9:30
Dolce vita według Davida Rocco: Czwarty lipca (2)
Pt, 31.01 9:00
Dolce vita według Davida Rocco: Na lody! (3)
Pt, 31.01 9:30
Dolce vita według Davida Rocco: Mięsna uczta u Daria (8)
So, 01.02 11:00
i 1 późniejsza emisja
Dolce vita według Davida Rocco: Rybak z Orbetello (9)
So, 01.02 11:30
i 1 późniejsza emisja
Dolce vita według Davida Rocco: Na lądzie i morzu (10)
Nd, 02.02 11:00
i 1 późniejsza emisja
Dolce vita według Davida Rocco: Simone i przyjaciele (11)
Nd, 02.02 11:30
i 1 późniejsza emisja
Dolce vita według Davida Rocco: Indie we Florencji (4)
Pon, 03.02 9:00
Dolce vita według Davida Rocco: Pitigliano (5)
Pon, 03.02 9:30