Zdrowie na widelcu: Sery (78)

magazyn poradnikowy Polska 2015  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Anna Guzik wyjaśnia, na co powinni zwracać uwagę miłośnicy serów. Zaprasza widzów do swojej kuchni, gdzie przygotowuje domowy, zdrowy ser na podpuszczce oraz danie z tradycyjnym oscypkiem.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki. Prowadzącej w tropieniu żywieniowych bubli towarzyszyć będzie dietetyczka.

Cała prawda o serach. Anna Guzik opowie, czym jest podpuszczka, skrzep i serwatka oraz po czym poznać nieświeże sery pleśniowe. Miłośnicy serów dowiedzą się, na co powinni uważać i jak należy podawać swoje ulubione przysmaki. Między sklepowymi półkami prowadząca poszuka tańszego, ale równie dobrego zastępnika francuskiego roqueforta. Następnie zaprosi widzów do swojej kuchni, gdzie zrobi domowy, zdrowy ser na podpuszczce oraz danie z tradycyjnym oscypkiem.

Twórcy

Ładuję...