Rewolucja na talerzu (2/6)

magazyn kulinarny Polska  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Zapiekanki, smaczne i lubiane, są potrawą tuczącą. Dziś kilka sposobów przyrządzenia niskokalorycznej zapiekanki. Np. w jednym z przepisów makaron zastępuje grillowany bakłażan i cukinia.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Zapiekanki są potrawą niezwykle popularną, lubianą zwłaszcza przez osoby zapracowane. Niestety, są również daniem tuczącym. W programie poznamy kilka sposobów na przyrządzenie smacznej, a w dodatku niskokalorycznej zapiekanki. Pierwszy przepis najbardziej przypomina tradycyjną potrawę. Makaron zostaje jednak zastąpiony przez grillowanego bakłażana i cukinię, natomiast tłusty ser - przez mozarellę light. Błyskawiczna zapiekanka z warzyw i wędzonego tofu to kolejna propozycja, którą poznamy w programie. Dostarcza ona naszemu organizmowi wielu potrzebnych witamin. W skład tej potrawy wchodzą: pomarańczowa marchewka, zielona fasolka i żółta dynia. Prowadzące proponują również zapiekankę z fasolą, wędzoną szynką, pomidorami i orzechami. Smak tego dania uzupełnia owczy oscypek.

Twórcy

Ładuję...