Teleman

Rewolucja na talerzu (7/8)

magazyn kulinarny Polska
zdjęcie

Emisje w TV

Program archiwalny.

Jak przyrządzić pasztet jednocześnie chudy i zdrowy i dlaczego tak ważne jest solenie wątróbki w trakcie przyrządzania potrawy. Agata i Olga zaproponują wersję wegetariańską pasztetu. Pasztety stanowią potrawę popularną na naszych stołach, jednak z reguły są również daniem kalorycznym. Prowadzące zdradzą, jak przyrządzić pasztet, który będzie jednocześnie chudy i zdrowy. Pierwsza propozycja to danie z indyka i wołowiny. W programie dowiemy się, dlaczego tak ważne jest solenie wątróbki w trakcie przyrządzania tej potrawy. Pasztet nie zawsze musi składać się z mięsa. Agata i Olga proponują wersję wegetariańską - pasztet z soczewicy. Wyrazisty smak zawdzięcza on mieszance przypraw garam masala. Trzeci przepis jest idealną propozycją dla wielbicieli wątróbki, która będzie stanowiła bazę trzeciego dania.

Zobacz także

Ładuję...